Zrobiłem nową listę, badacze pisma niech sobie jeszcze przeliczą jak coś im nie pasuje:
M8x3cm- 8szt
M8x3,5cm- 7szt
śruby do ośki przedniej (w kształcie podkowy) 3,5cm- 2szt
śruby do półek (w kształcie podkowy) 5,5cm- 4szt
M8x 2,5cm - 2szt
M8x4cm - 1szt (bagażnik)
M8x2,5cm - 1szt (błotnik pałąk z lewej)
M6x2cm 15szt (błotnik przód i pod półkami i pod lampą)
M6x3cm - 2szt (półki)
M6x2cm - 2szt (cewka)
M6x4,5cm - 4szt (skrzynia biegów lejek)
M6x2cm- 2szt (dźwignia hamulca)
M5x2cm - 6szt (mocowanie błotnika z góry, i tablicy rejestracyjnej)
M10x2cm - 1szt + nakrętka (zaślepienie dziury w ramie pod mocowanie kosza)
Nakrętki:
M8x9szt
M8x1 (drobny gwint) 15szt
M10x1 - 3szt
M10x1 5szt (śruby lag z góry, dźwignia hamulca tylnego i siedzenie)
Policzone są M8 nakrętki na szpilki od mocowania skrzyni a oryginalnie są M6 także odjąć 4szt i dodać 4szt M6.
Nie zadawać pytań od czego śrubka taka i sraka, liczone było po kolei tak jak powinno być jak zdążyłem napisałem od czego mniej więcej jest. Aha doliczyć nakrętki do śrub i podkładki, najlepiej sprężynowe i płaskie. Nakrętki lepiej kupić z metalowego bo ich nie widać a po co płacić grubą kasę jeszcze za nakrętki, śruba z napisem się liczy. Jak ktoś się napali to te śruby np z lejka skrzyni bez nakrętek bo tam się same śruby wkręca.
Aha proszę sobie doliczyć nakrętki do stopek kierowcy 2szt. tam powinny być z drobnym gwintem 1.0, jeżeli ktoś ma z drobnym gwintem.
Jakieś 500zł wyjdzie na same śruby. Aha przy zamawianiu niech mistrz Wam da śruby o takiej długości lub dłuższe!!! niech zaokrągla wzwyż nie w dół!!
Sam Mistrz to przemiły człowiek. W standardowej cenie jest śruba o długości 4cm a sam Mistrz jest elastyczny więc bez dopłaty uleje ciut dłuższą jak się trafi. Śruby mają twardość 5,8 ale na łbach jest odlany napis oryginalny 8G, śruby o tej twardości jak najbardziej nadają się do montażu elementów blacharskich motocykla, na życzenie istnieje możliwość hartowania i zwiększenia twardości. Zwrotów nie miał, nikt mu nie smęcił i nie narzekał.
Co ważne RIBE już nie produkuje takich śrub, także bajer że produkowane w Niemczech to zwykły chwyt-kit marketingowy!!!! Nie polecam śrub z allegro!!!! Dlaczego? proszę kupić jedną i porównać z drugą oryginalnie wykonaną, różnica zauważalna gołym okiem.