Witam wszystkich

Jak już wspomniałem w "powitalni" mam na imię Tomek i pochodzę z Jaworzna (woj. śląskie), od wielu lat interesuje się motocyklami zabytkowymi, głównie polskimi mam kilkanaście motocykli i motorowerów min. Junak M07 61', WSK SPORT 2 75' , Ryś 62' ale i kilka japońskich klasków min. HONDĘ CB400Four zakupioną przez polski rząd w 77' itd.. Jak chyba każdy kolekcjoner/ pasjonat staram się aby moja kolekcja dojrzewała i tak zapadła decyzja o zakupie R35

motocykla marzeń.. Singiel / sztywna rama / odwrócone klamki i kulisa zmiany biegów na zbiorników.. no i takt silnika

HISTORIA zakupu była dość przypadkowa, OLX cena wywoławcza abstrakcyjna (29tys) , po rozmowie z właścicielami okazało się że ostatecznie połowa z tego. Kupiłem właściwie nie mając żadnej wiedzy na temat modelu/ marki, numery ramy ukazały się dopiero podczas załadunku na przyczepkę (w świetle latarki nie do odnalezienia).
Motocykl z wojenną historią , numery ramy zaczynające się od 315XXX, numery silnika niestety nie oryginalne. Jak to w przypadku powojennej polski, oryginalna tabliczka się nie zachowała. Motocykl sprzedawała córka, nieżyjącego już ojca który była właścicielem motocykla (miłośnik motocykli) Co ciekawe do motocykla otrzymałem duży dowód rejestracyjny z lat 50tych, zaś na motocyklu zamontowana jest tabliczka znamieniowa z BMW R42 z 26'.
Motocykl posiadam od roku, cel jest jeden.. zdobyć maksimum oryginalnych części, pasujących do rocznika... poznać model na tyle , aby móc powierzyć komuś renowacje i być z niej dumnym

Muzeum BMW odpisało :
Die Rahmennummer 315xxx gehört zu einer anderen BMW R 35, die am 15.03.1940 produziert und am gleichen Tag an die Luftzeuggruppe VII in München ausgeliefert wurde.
I to co chyba wszyscy lubią najbardziej:
https://photos.app.goo.gl/4XGEue1hqysfybeJ7Pozdrawiam
Tomek