Autor Wątek: Brak numeru ramy  (Przeczytany 2349 razy)

Offline Polkoli

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 4
Brak numeru ramy
« dnia: Październik 20, 2014, 12:15:09 pm »
Proszę o pomoc, zakupiłem BMW R35, na ramie nie ma numerów seryjnych gdzie ich szukać? Jeśli się nie mylę rama jest od R4.

Offline setax

  • Full Member
  • ***
  • Wiadomości: 100
Odp: Brak numeru ramy
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 20, 2014, 07:27:58 pm »
patrząc na główkę ramy jest to powojenne r35

Offline kolekcjoner BMW

  • Sr. Member
  • ****
  • Wiadomości: 456
Odp: Brak numeru ramy
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 20, 2014, 07:57:05 pm »
taż tak uważam, że to powojenne R 35

Offline Polkoli

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 4
Odp: Brak numeru ramy
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 20, 2014, 08:20:23 pm »
Ok, ale czemu niema numeru na ramie?

Offline Jerzy

  • Sr. Member
  • ****
  • Wiadomości: 293
Odp: Brak numeru ramy
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 20, 2014, 09:02:09 pm »
Poszukaj na przednim łączniku ramy do którego mocuje się silnik lub na belce górnej za siedzeniem po prawej stronie.
Jak nie nigdzie ma to zapewne ktoś zacierał "trefny" towar.

Offline wawafreda

  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 747
Odp: Brak numeru ramy
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 21, 2014, 10:39:15 am »
Jerzy ma rację, a rama to jakiś dziwny twór. Spawy na główce typowo powojenne, a otwory pod odbojniki i jeden duży po prawej stronie mocno przedwojenne  ;) Ktoś chyba coś kombinował ?  :D
Fred - przyjaciel zwierząt, z ludźmi bywa różnie he he

Offline sidecar

  • Jr. Member
  • **
  • Wiadomości: 59
Odp: Brak numeru ramy
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 21, 2014, 03:28:52 pm »
A duzo to roboty nawiercic 3 otwory? Ten otwor na linke powinien byc dodatkowo wyprofilowany.W Twojej ramie wyglada na plasko w tym miejscu..Na 99 procent nr bedzie po prawej tak jak pisze Jerzy.Czyli w lokalizacji typowej dla powojennych osiolkow...
Wojtek.

Offline huberto

  • Full Member
  • ***
  • Wiadomości: 131
Odp: Brak numeru ramy
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 10, 2014, 09:42:10 am »
Jak nie będzie nigdzie numerów to ktoś zacierał możliwość identyfikacji ramy albo co chyba mniej prawdopodobne rama jest po przeszczepie (naprawie) z jakiegoś pojazdu rolniczego. One często miały obcięty tył i wpasowaną pakę. Pan Zdzisław sam wykonuje takie naprawy.

Offline setax

  • Full Member
  • ***
  • Wiadomości: 100
Odp: Brak numeru ramy
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 10, 2014, 11:32:42 am »
sprawdz kolego czy mocowanie pompki jest nitowane czy zgrzewane jeżeli są dwa małe nity jest to rama przedwojenna

Offline R35 1937

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 39
    • r35 bj1937 in der Rhön
Odp: Brak numeru ramy
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 10, 2014, 06:43:35 pm »
sprawdz kolego czy mocowanie pompki jest nitowane czy zgrzewane jeżeli są dwa małe nity jest to rama przedwojenna


Witaj,
Ale to było tylko w ramach +1937.
Można znaleźć na mojej stronie internetowej.







« Ostatnia zmiana: Listopad 10, 2014, 06:47:08 pm wysłana przez R35 1937 »
Pozdrowienia Björn

BMW R35 Bj1937 in der Rhön

Offline norbert

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 789
  • nigdy więcej automatycznych ustawień kamery !! :(
    • encyklopedia
Odp: Brak numeru ramy
« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 12, 2014, 02:24:17 pm »
sprawdz kolego czy mocowanie pompki jest nitowane czy zgrzewane jeżeli są dwa małe nity jest to rama przedwojenna
Robert ... proszę . Nawet przez telefon śmiałeś się z tego. Sam widziałem ramę do wczesnego r35 ze zgrzewanym mocowaniem.
na początku grożę paluszkiem a potem but. Niech Cie nie zmyli ta słodka buźka - potrafię być wredny.
bmw forum

Offline Polkoli

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 4
Odp: Brak numeru ramy
« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 23, 2014, 10:01:47 pm »
zacząłem po kolei sprawdzać miejsca gdzie mogły być nr, jedyne jakie znalazłem to te na zdjęciu, dla pewności wypiaskowałem ramę  i niestety numerów brak więc pewnie ktoś się ich pozbył.... jestem zawiedziony....

Offline huberto

  • Full Member
  • ***
  • Wiadomości: 131
Odp: Brak numeru ramy
« Odpowiedź #12 dnia: Listopad 24, 2014, 07:09:06 am »
Jak poznaje na fotce  to belka pozioma mocująca silnik, też tam mam numer 6-cyfrowy ale pisany dużą czcionką i do niczego mi nie pasujący  :( Nie wnikałem, pokazał się dopiero po piaskowaniu.